JOSEP MARIA VALLÈS, coordinador de l'Aplec d'Agricultura Urbana "Encara hi ha moltes persones que no s'impliquen en aquests projectes i hi ha projectes que necessiten de la participació de la gent. Volem anar més enllà i un dels objectius de l'aplec és conscienciar, motivar, dinamitzar a que la gent s'impliqui." MARIA DEL MAR GRANYENA, participant "Experimentem noves formes d'ús de l'espai públic. No és només un espai de pas, sinó un lloc per expressar."

Una desena d’activistes de la Guerrilla Hortera s’han aplegat aquest matí a la rambla de Catalunya amb la Gran Via amb l’objectiu de reivindicar l’agricultura urbana i el seu potencial de transformació dels espais per a la ciutadania. Mitjançant la col·locació de plantes comestibles en diversos racons, com prop de bancs o papereres, la Guerrilla Hortera aposten per reapropiar-se dels espais públics mitjançant la plantació d’aquest tipus de vegetals.

L’acció d’aquest matí dóna el tret de sortida a la setmana de l’Aplec d’Agricultura Urbana, fins dissabte vinent. Es tracta d’una trobada anual que es basa en el fet de donar a conèixer els beneficis de l’agricultura urbana entre els ciutadans i les organitzacions.

A més, aquests dies, qui ho vulgui pot aconseguir terra i planters de manera gratuïta per fer la seva pròpia “guerrilla”. El punt de recollida d’aquest material està situat a l’Espai Jove La Fontana (carrer Gran de Gràcia, 190). A canvi de donar terra i planter, l’organització de la iniciativa només demana als participants que enviïn una fotografia que mostri la seva acció de Guerrilla Hortera.

El proper 6 de juny s’hi celebrarà la jornada central de l’Aplec i es votarà la millor fotografia, que serà recompensada amb un premi de 200 euros que es podran gastar en la botiga de l’hort urbà.