El 27 de març i el 10 d’abril es van produir dos atracaments en dues joieries d’Abrera i Olesa de Montserrat amb el mateix “modus operandi”. Un dels autors es va fer passar per client perquè li obrissin la porta de l’establiment. Al seu torn, ell deixava la porta oberta perquè un company pogués accedir-hi també. Un cop dins, amenaçaven els propietaris amb ganivets de grans dimensions i se n’enduien el material.

A partir d’aquests fets, els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació que els va permetre identificar tres sospitosos i el rol que cadascun desenvolupava en el grup. El líder planificava el robatori i després col·locava les joies sostretes i repartia els diners. Un segon home buidava els aparadors i el tercer feia de conductor en la fugida. A més, van detectar que preparaven un nou assalt en una joieria del barri del Congrés.

El 20 de maig, els agents dels Mossos d’Esquadran van evitar el robatori quan els autors anaven a entrar a la joieria, ja equipats amb guants, ganivets, navalles i bosses. Això sí, no eren el mateix grup que pressumptament va perpetrar els assalts anteriors, que haurien estat substituïts per desavinences amb el líder. Aquests van ser detinguts el mateix dia.

En total, l’operació es va tancar amb cinc homes detinguts, d’entre 25 i 45 anys. Se’ls acusen de dos delictes de robatori amb violència i intimidació i un tercer delicte en grau de temptativa. El jutge ja ha decretat presó provisional per a dos dels detinguts i llibertat amb càrres per als altres.