JORDI SÀNCHEZ, president de l'ANC "Esperem que l'Ajuntament que ella presidirà estigui al capdavant de les demandes ciutadanes i populars al voltant del reconeixement de la creació de l'estat, i esperem d'ella i del consistori tot el suport i tot el lideratge que un procés d'aquestes característiques necessita i estem convençuts que serà així. Ella ha format part del 1.800.000 persones que el 9-N van anar a votar amb el doble 'sí' a la consulta sobiranista. Per tant, ella té un punt més fet inequívoc al voltant d'aquest procés i ara s'ha d'acabar de concretar. La gent de Barcelona en Comú, que vol un canvi, estarà pel canvi més important que en aquests moments s'està plantejant que és la creació d'un estat propi, d'un procés constituent a partir del qual es podran replantejar motles de les situacions que preocupen no només a Barcelona en Comú sinó a moltes de les formacions polítiques del país i a la majoria de la població."

Jordi Sànchez ha recordat que Ada Colau forma part de les 1.800.000 persones que van votar un doble “sí” a la consulta popular del 9-N, i li ha demanat que impulsi l’adhesió de la ciutat a l’Associació de Municipis per la Independència. Tanmateix, Sànchez ha explicat que encara no s’ha assegut a parlar amb Colau i que ho farà la setmana vinent.

El president de l’ANC ha valorat positivament els resultats de les eleccions municipals de diumenge. En àmbit català, Sànchez ha explicat que mai abans no hi havia hagut tants regidors de llistes independentistes. A Barcelona, a més, ha afirmat que hi ha majoria de regidors “obertament sobiranistes”: 18 de CiU, ERC i CUP i d’altres que ho han expressat en algunes ocasions.

Jordi Sànchez s’ha referit també a la final de la Copa del Rei al Camp Nou, en què alguns sectors del públic podrien xiular l’himne espanyol. Sànchez ha explicat que s’ha de respectar la llibertat d’expressió, tot i que l’ANC no proposa que es xiuli l’himne sinó que es portin estelades i es cridi “independència” als minuts 17 i 14 segons de cada part.