EDUARD ARRUGA, president de la Fundació Banc dels Aliments "El mes de novembre, els quatre bancs de Catalunya ja vam fer un gran recapte d'aliments amb el qual vam recollir mes de quatre milions de kg, però aquests quatre milions i mig llargs de quilos ja se'ns han esgotat i ara necessitem reposar els nostres magatzems amb producte per poder-lo repartir durant l'estiu."

La iniciativa Maletes contra la fam s’emmarca en la campanya del Banc dels Aliments per conscienciar que les donacions de productes bàsics per a persones en situació de pobresa també són necessàries a l’estiu. Però tal com explica el president de l’entitat, Eduard Arruga, en aquesta ocasió la gent “no s’ha de gratar la butxaca” sinó dedicar uns segons per pesar l’equipatge.

Durant el primer dia, s’han sumat uns 45.000 quilos d’embalums, que es convertiran en 45.000 quilos de productes làctics de Danone. Així doncs, ja se supera de llarg la xifra pesada l’any passat, 15.909 quilos. El 12 de juny la iniciativa es repetirà a l’estació d’Atocha de Madrid.

A més, fins a aquest divendres a les 20 h es podran donar productes bàsics com oli, llet i conserves a l’estació de Sants.