Aquests dibuixos decoraran la plaça del mercat de la Barceloneta durant les festes del barri. L'objectiu és que els veïns participin en la decoració de la plaça, que es farà amb materials reciclats. RAQUEL DEBART directora La Casa Amarilla "Som conscients que amb el que nosaltres fem no acabarà mai amb el problema del plàstic o amb el problema del material de rebuig. Però sí que intentem donar-li una vida útil més enllà de la que normalment té." Aquests tallers s'organitzen en el marc de Botigues al Carrer. Una inciativa que pretén promoure el comerç local al barri de la Barceloneta. JOSEP DOMÈNECH "El problema del comerciant és que tenim la idea que aquí només existeixen bars i restaurants, perquè és el potencial del barri. Des de l'agrupació, volem fer és potenciar el petit comerç de proximitat, que també en tenim, i que la gent el conegui." Aquesta és la primera vegada que els comerços surten al carrer, però la intenció és repetir la iniciativa al llarg de l'any. De moment encara no hi ha dates concretes per a la mostra de comerç. El que sí que es trobaran els veïns són els tallers per preparar la festa major. Hi seran cada diumenge a la tarda durant el mes de juliol.

Sota el lema “El carrer és Barceloneta! El carrer és comerç!” a la plaça del Poeta Boscà s’hi ha celebrat una festa per donar a conèixer l’activitat comercial del barri, moltes vegades poc reconeguda a causa del protagonisme dels restaurants de la zona. Les activitats organitzades al llarg del dia d’avui donen el tret de sortida als tallers artesanals que es duran  terme tots els diumenges del mes de juliol.

Des de les 10 h del matí fins a les nou de la nit, 23 establiments tindran l’estand muntat a la plaça. A més, hi haurà una degustació de peix blau que ofereix la Confraria de Pescadors de Barcelona, per donar a conèixer la denominació d’origen peix de la Barceloneta.

Tot i que les festes del barri no se celebraran fins a finals de setembre, els tallers que s’han organitzat tenen l’objectiu de crear el guarniment de la Festa Major de la Barceloneta.