Aquest és el solar on es construirà el nou Institut de Recerca contra la Leucèmia. Un espai situat al Campus ICO Germans Trias i Pujol i que ha estat cedit per l'Ajuntament de Badalona. Des d'aquí, prop 40 professionals estudiaran nous tractaments per lluitar contra aquesta malaltia. Una tasca que també es farà des d'una altra seu que l'Institut tindrà a Barcelona, situat a la Facultat de Medicina, a l'Hospital Clínic. Des de la Fundació Josep Carreres asseguren que l'Institut ajudarà milers de persones. De fet, cada any a l'Estat espanyol es diagnostiquen 5.000 casos de leucèmia. JOSEP CARRERES, president de la Fundació Josep Carreres "No només intentar el que és el nostre objectiu final, que és que la leucèmia sigui una malaltia curable per a tothom i en tots els casos, sinó també donar millor qualitat de vida als malalts durant el tractament, que això també és molt important." El nou centre es finançarà des de la mateixa Fundació, que destinarà 14 milions d'euros per a la construcció dels edificis i els equipaments. La Generalitat destinarà anualment una partida pressupostària per finançar les despeses ordinàries del centre. Des del govern català asseguren que ara és el moment d'apostar per la recerca i la investigació. ARTUR MAS, president de la Generalitat "Un model de coneixement, de no economia especulativa. Apropar-se a això i allunyar-se d'altres models que hem tingut que són aquells que estan basats només en el termini curt, a veure si es poden fer diners en quatre dies i en economies purament especulatives." Encara caldran uns mesos perquè comencin les obres, ja que no començaran fins el gener de 2013. Està previst que el centre entri en funcionament dos anys després, el 2015.

Però la importància no acaba aquí, perquè serà, de fet, l’únic centre espanyol d’aquestes característiques i, a més, un dels pocs que hi ha arreu del món dedicat a la recerca sobre aquesta malaltia. L’objectiu és que es converteixi en un centre de referència internacional en recerca clínica, trasnacional i bàsica de la leucèmia i altres hemeopaties malignes. L’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras estarà ubicat al Campus ICO Germans Trias i Pujol.

La Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia i la Generalitat de Catalunya han creat l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras. El nou Institut, que es va constituir l’any 2010, disposarà de dues seus: una, ubicada al Campus Clínic, en el marc del Servei d’Hematologia de l’Hospital Clínic de Barcelona; i un altre edifici de nova construcció al Campus ICO Germans Trias i Pujol, de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Badalona, en una parcel·la la cedida per l’Ajuntament de Badalona.

L’Institut té per objectius fomentar el desenvolupament de la recerca en leucèmia i altres hemopaties malignes, contribuir a la formació de nous investigadors, agilitzar l’aplicació de nous tractaments, establir sinergies amb altres grups de recerca nacionals i internacionals i millorar l’assistència i la supervivència dels malalts.