Són més de 65.000 famílies catalanes desnonades per execució hipotecària i més de 350.000 afectades a Espanya. La iniciativa que promou CCOO de Catalunya, per a la regulació de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social, es fa durant tot el dissabte, des de les 10 del matí. Entre d’altres, a Barcelona ha participat en la recollida de firmes el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego.

Tot i que tenen de termini fins a finals d’octubre, l’objectiu és que l’1 de setembre ja es puguin presentar al Congrés dels Diputats les 500.000 signatures necessàries perquè entri en debat la iniciativa de llei. Un cop validades, s’ha de veure si la ILP continuarà la tramitació parlamentària. Des del sindicat són conscients que, amb una majoria absoluta del Partit Popular (PP), és difícil l’èxit de la iniciativa.  Una vegada passa el primer filtre, la proposta va al Congrés i els diputats han de debatre i finalment, decidir si la ILP es tradueix en un text formal legislatiu o no.

De les més de 60 iniciatives presentades des de l’aprovació de la llei que regula les ILP, només nou han passat el primer filtre i tan sols una ha estat aprovada pel Ple del Congrés, relativa a la Llei de propietat horitzontal.

Diverses associacions d’afectats per les hipoteques i sindicats ja han recollit més de 200.000 signatures a tot Espanya, de les quals 80.000 serien de Catalunya.

Al llarg del dia també es recullen signatures a Gavà, Granollers, Mataró, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Vic.