Nou Barris és el districte de la ciutat en què es produeixen més desnonaments. L'Ajuntament vol millorar la comunicació amb les famílies que corren el risc de ser desnonades per poder intervenir-hi com més aviat millor. Per això es crea la figura d'un tècnic municipal, un interlocutor al qual s'adrecin els afectats. La idea és guanyar temps i que l'Ajuntament pugui activar els serveis socials amb més rapidesa i mediar amb l'entitat bancària. IRMA ROGNONI regidora de Nou Barris "És la persona que vetllarà perquè es coordinin bé tots els serveis de l'administració, junt amb les demandes de ciutadà a ciutadà, que vagin arribant a través de les entitats veïnals" En el balanç fet per la regidora de Nou Barris després del primer any de govern s'inclou la transformació de les cotxeres de Borbó. Un projecte iniciat en època socialista, que ha permès convertir part d'aquest espai en un Centre Esportiu, una biblioteca i un casal. Sobre els projectes en marxa, una de les promeses electorals de Xavier Trias, fer accessible l'estació de metro de Virrei Amat. Les obres avancen a bon ritme i es preveu que estiguin acabades a principis de l'any vinent. També s'està treballant per millorar el clavegueram dels barris de Verdum i Roquetes. S'hi han invertit més de dos milions d'euros, i estarà llest a finals d'any. Entre els temes que han aixecat més oposició veïnal, el tancament de les Urgències nocturnes del Cap la Guineueta. També falta per definir el futur d'aquest solar de l'avinguda Meridiana, al barri de la Prosperitat. Els veïns reclamen que s'hi facin equipaments.

L’Ajuntament vol actuar amb més rapidesa per actuar en els desnonaments. A través de la nova figura del tècnic, s’espera poder parlar directament amb les famílies en risc de ser desnonades i intervenir amb més agilitat per activar els serveis socials i parlar amb les entitats bancàries. De fet, al districte de Nou Barris és on han augmentat més els desnonaments durant els darrers mesos. Fa unes setmanes, un grup de veïns de la zona amb risc de ser desnonats, van presentar una queixa conjunta a la Síndica de Barcelona per exigir a l’Ajuntament una resposta a aquest problema.

Els desnonaments han centrat el balanç del districte de Nou Barris en el primer any de govern de Xavier Trias. La regidora de districte, Irma Rognoni,  ha destacat també la reconversió de les cotxeres de Borbó en nous equipaments pel barri. I ha informat que les obres per millorar l’accessibilitat de l’estació de metro de Virrei Amat avancen dins els terminis previstos.