Aquest dissabte a les 10 de la nit ha salpat del Port de Barcelona el vaixell GNV Azzurra, una de les tres embarcacions que ha allotjat els milers de policies i guàrdies civils que s’han desplaçat a Catalunya des de finals de setembre en el marc de l’operació Copèrnic. Es preveu que el Rhapsody, l’altre vaixell que encara està atracat al port, salpi dimarts a la nit.

El Govern espanyol va desplaçar milers d’agents de la Guàrdia Civil i la policia espanyola en l’operatiu, que havia d’impedir el referèndum de l’1 d’octubre. Part d’aquests agents van tornar a les seves destinacions al novembre, mentre que es va mantenir un contingent més reduït fins passades les eleccions del 21 de desembre. L’objectiu, segons el Ministeri de l’Interior, era que els policies poguessin donar resposta en cas que fos necessari en matèria d’ordre públic, així com per a altres funcions. Aquests agents han anat marxant de forma progressiva en la darrera setmana en un procés que es va tancar dissabte.

El 16 de novembre, després de 57 dies, ja va marxar del port el Moby Dada famós per la decoració a l’exterior de la nau, amb dibuixos del Piuet i altres personatges de la Warner Bros, que va generar moltes bromes a les xarxes especialment quan es van cobrir els dibuixos amb lones, sense gaire èxit.