Montserrat Olivella va dedicar una part important del final de la seva vida a acompanyar gent gran i procurar que l’administració vetllés per les necessitats d’aquest col·lectiu. Va ser molt activa en la fundació de l’Espai Maria Aurèlia Capmany. El seu esforç i dedicació li van valer la distinció amb la Medalla d’Honor de la Ciutat el 2001, i ara l’Ajuntament l’ha reconeguda, una altra vegada, i ha posat el seu nom a un espai nou de gent gran. L’equipament es troba a Calàbria, 260 i la inauguració està prevista per al dimarts dia 9 de gener del 2018.

Tot i néixer a Sant Pere de Riudebitlles, Montserrat Olivella va residir des de petita a l’Eixample, al carrer de la Diputació amb la rambla de Catalunya. Li va tocar viure temps difícils, ja que la guerra va esclatar quan només tenia 15 anys. La seva filla, Montserrat Lezcano, recorda que “primer de tot va ser filla, dona, esposa, mare i àvia, però que també necessitava ser la Montse, i el casal li va donar aquesta oportunitat“.

Amb 70 anys, va impulsar i va ser voluntària de l’Espai de Gent Gran Maria Aurèlia Capmany. Hi va estar estretament vinculada 25 anys, des del 1992 fins que va morir. Allà va poder desplegar el que duia dins. La Rosa explica que la seva mare sempre va ser una persona molt solidària, molt moderna i avançada al seu temps. Assegura que s’ocupava de tots i que sempre va ser una gran ajuda per a la família.

Ara, un equipament nou dedicat a la gent gran porta el seu nom. Està ubicat al carrer de Calàbria, 260 i s’inaugurarà el dia 9 de gener. Les activitats començaran a mitjans de mes.