L’Ajuntament ha activat aquest dissabte a les 10.45 hores l’alerta del Pla bàsic d’emergència per ventades després que a l’Observatori Fabra s’hagi registrat una ratxa màxima de mestral de 70 km/h. El consistori assenyala que davant la previsió de vents forts es recomana informar-se de les condicions meteorològiques previstes.

Davant la possibilitat de fortes ratxes de vent, es recomana tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident. També s’aconsella revisar els elements fixes com antenes, aparells d’aire condicionat o claraboies.

Al carrer cal vigilar els vehicles que estiguin aparcats al carrer ja que el vent pot tombar les motos o algun element de mobiliari urbà. A més, mentre es camina és recomanable allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció que tinguin bastides o grues. També cal extremar les precaucions en la realització d’activitats a l’aire lliure.

Aquest episodi es produeix tres dies després que el fort vent produís desperfectes importants a catorze parades de la Fira de Reis de la Gran Via.

L’alerta s’ha desactivat a les 14.50 de dissabte. Durant l’episodi de vent, els Bombers de Barcelona han fet 54 sortides per incidències relacionades aab la caiguda de branques o arbres, de tendals o senyals de trànsit.