El consistori preveu incloure les conclusions que obtingui en el grup de treball a les mesures que ja s’apliquen en aquesta matèria. Actualment ja són habituals la utilització de limitadors en concerts, les facilitats per reduir l’impacte acústic de projectes i activitats sorolloses o les campanyes de sensibilització. El mapa estratègic de soroll de la ciutat del 2012 mostra, de fet, que la principal font de soroll de la ciutat és el trànsit, però que la major part de les queixes es produeixen per la concentració de persones a l’espai públic, lligat a l’oci nocturn.

L’Ajuntament apel·la a diversos estudis que afirmen que els nivells de soroll actuals a Barcelona tenen un impacte “directe i rellevant” sobre la salut i afirma que cal actuar “de forma col·lectiva” per corregir la situació. En aquest context, el consistori planteja la creació del grup de treball ‘Soroll i Salut de Barcelona’ per exposar la problemàtica, compartir les iniciatives en marxa i definir què més es pot fer per aportar-hi solucions.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) estableix com a nivell de referència de soroll per a les zones residencials de dia entre 50 i 55 decibels; 30 per als dormitoris de nit, i 70 per a les zones industrials, comercials i de trànsit. A Barcelona, segons les darreres dades disponibles, un 54% de la població està exposada durant el dia a nivells entre els 60 i 70 decibels. I de nit, un 72% de la ciutadania està exposada a nivells entre els 50 i els 65, al voltant del doble del que és recomanable.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a