El magistrat que investiga les càrregues policials a Barcelona l’1 d’octubre ja acumula 257 denúncies per lesions provocades suposadament per la policia nacional. El jutge ha demanat a la policia espanyola que identifiqui els agents que van participar en les càrregues.

Són ja 257 les denúncies per lesions durant l’1-O que acumula un jutjat de Barcelona. El magistrat que investiga les càrregues policials que hi va haver durant aquell dia va desestimar la idea inicial de la fiscalia d’arxivar totes les denúncies i també aquelles lesions menys greus que encara no havien estat denunciades. Ho va desestimar i va oferir a tots els ferits la possibilitat de denunciar les agressions.

El jutjat té constància de 312 informes mèdics que si els afectats denuncien es podrien acumular a la causa i ha demanat a la policia espanyola que identifiqui els agents que van participar en cadascuna de les càrregues. Abans de citar-los a declarar, però,  el magistrat vol saber quantes denúncies es posen, per poder interrogar els agents per tots els casos i no haver-los de tornar a citar en el cas que creixi el nombre de denúncies.

Aquest mateix jutge també va rebre la denúncia d’un particular contra els Mossos d’Esquadra per suposada inactivitat als col·legis electorals i per ús de dades personals. Després de rebre l’informe de la fiscalia, el jutjat ho ha passat a l’Audiència Nacional espanyola.