L’advocat de Jordi Sànchez, Jordi Pina, ha dit aquest dimarts a ‘El matí de Barcelona’ de betevé 91.0 fm que Sànchez no va gravar el missatge que es va retransmetre durant un acte de campanya. “No ha incomplert cap normativa”, ha dit Pina. Segons el lletrat va ser la companya de Junts per Catalunya, Núria Guillaumes, qui va enregistrar la conversa d’àudio. Pina ha assegurat que presentarà un recurs d’apel·lació en contra de la decisió que ha pres el Ministeri de l’Interior i que pensa “arribar fins al Tribunal Europeu”.

Pina ha dit que Sànchez no ha vulnerat cap normativa penitenciària en ser gravat per la seva companya de llista Núria Guillaumes. Segons l’advocat, els fets van anar així: “Sànchez tenia permís per parlar amb la seva amiga Núria Guillaumes. Ella va gravar els textos que ell li va dictar. És una cosa que no està prohibida”.

El lletrat ha denunciat que un candidat empresonat es podria expressar lliurement des de la presó, però que “actualment no es pot fer”. Pina ha afirmat que al candidat -ara en un altre mòdul després de fer-se públic el missatge- se li han vulnerat els drets. Per aquest motiu presentarà un recurs d’apel·lació en contra de la decisió del Ministeri de l’Interior. 

El fiscal vol que Junqueras segueixi a la presó

D’altra banda, la Fiscalia del Tribunal Suprem demana a la sala d’apel·lacions que mantingui en presó preventiva Oriol Junqueras i desestimi el recurs que va presentar el candidat. En l’escrit demanava sortir en llibertat perquè no hi ha cap risc de fuga ni tampoc reiteració delictiva.