TERESA CASALS, Plataforma per la llengua "Justament perquè la nostra resposta ha de ser contundent, ferma però lúdica...fem aquesta crida" JOSEP MARIA ÁLVAREZ, secretari general de la UGT de Catalunya "Tothom en aglun moment passa per l'escola i això ho hem d'aturar tots"

Queden tres mesos per tancar el curs escolar i la plataforma Somescola.cat s’ha afanyat a convocar una “cercavila d’insubmissió” a l’aplicació de la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa, que s’aplicarà a partir del setembre de 2014. En una roda de premsa conjunta amb Òmnium Cultural, la Plataforma per la Llengua, UGT, CCOO i membres del sindicat USTEC-STEs han anunciat que la protesta vol ser “un clam de tota la societat” perquè el pròxim curs es mantingui el model d’escola en català. Les organitzacions han denunciat els “atacs” en relació amb el decret del castellà que desenvolupa la llei Wert i han defensat les competències del govern català per decidir sobre l’ensenyament que es desenvolupa al país. La manifestació començarà al passeig de Gràcia, tot i que no se sap des de quin punt. Somescola.cat aprofitarà la diada de Sant Jordi per donar més detalls sobre la mobilització.

Capgrossos a la manifestació

Aquesta figura popular catalana serà la protagonista de la marxa. També desfilaran companyies de teatre de carrer i hi haurà actuacions musicals. La intenció és que els nens també participin en la mobilització.