Alibor és l’agència que s’encarrega a l’estat espanyol de vendre els vols espacials de la companyia holandesa Space Expedition Corporation. Aquesta empresa ha decidit ara instal·lar un punt d’informació turística espacial al centre comercial de L’Illa Diagonal de Barcelona, entre el 22 d’abril i el 10 de maig, per a tothom qui estigui interessat a triar l’espai com a destí de vacances.

El preu surt per uns 100.000 $ per persona (uns 80.000 €), programes d’entrenament a banda. Aquests assajos, que no són obligatoris però sí “recomanables”, es fan amb el simulador de vol Desdémona, considerat el més sofisticat del món, i inclou vols en zones de gravetat zero i vols en el reactor L39 Albatros. El cost d’aquestes experiències són “més econòmics que el que és habitual”, segons els promotors, a partir dels 2.500 euros. Unes xifres només a l’abast de persones amb molt poder executiu, estrangers que viuen aquí i executius que “volen fer coses diferents”, admeten els organitzadors dels viatges.

L’estada a l’espai dura dues hores. El client va acompanyat d’un pilot astronauta que el porta fins a una altura de 60 km dins l’aparell. Després de cinc minuts d’ingravidesa, el torna a baixar. No és possible compartir la vivència amb la parella ni dur-hi la família. L’enlairament es fa des del Carib i el trajecte “és molt segur”, similar a un avió. L’únic impediment per pujar a bord del coet és patir danys cervicals i a l’oïda, però no hi ha límit d’edat. De fet, persones de 70 anys ja han participat en les simulacions. Per ara s‘han venut 200 vols a tot el món, i es preveu que el 2015 es pugui assolir una altura de 150-160 km.

Aquest punt d’informació situat al centre comercial L’Illa Diagonal rebrà la visita del pilot Harry Van Hulten, qui comandarà una de les naus que viatjarà a l’espai a final d’aquest 2014, en el marc del projecte SXC. També es podrà observar una maqueta, a escala real, d’una d’aquestes naus.