Ho ha reconegut el conseller de Salut, Boi Ruiz, en una compareixença al Parlament. Tot i així, Ruiz ha explicat que el temps d’espera s’ha reduït respecte a 2012 i de 6,20 mesos s’ha passat a 5,78. El que sí que no para de créixer és el nombre de pacients que esperen per alguna d’aquestes operacions, que el 2013 va augmentar un 6% respecte al mateix període de 2012. El nombre total de persones que a finals de l’any passat esperaven una de les operacions garantides era de 75.075.

Aquesta llista de les 14 intervencions garantides forma part d’un conjunt de 65 operacions que la Generalitat té monitoritzades. El total de persones que esperen una operació a Catalunya és de 181.559, xifra que suposa una davallada del 3,5% respecte a finals de 2012.

Temps d’espera per a les proves diagnòstiques

Pel que fa a les proves diagnòstiques, el temps mig d’espera s’ha reduït en general però ha crescut en determinats casos com ara les mamografies o l’endoscòpia esofagogàstrica. El conseller Boi Ruiz també ha parlat de les visites a l’atenció primària i ha confirmat que s’han reduït en uns dos milions respecte el 2012. Salut ho atribueix a les polítiques d’atenció als crònics i a la introducció de l’atenció no presencial. També baixen les visites a Urgències, seguint la tendència dels darrers anys.