La plataforma Somescola.cat, en defensa del català al centres educatius ha fet una crida a mobilitzar-se en contra de la reforma educativa plantejada pel ministre d’Educació, José ignacio Wert, que ha anunciat un canvi en el marc legal que suposa, a efectes pràctics, relegar el paper del català a les escoles.

Els portaveus de Somescola han comparegut aquest dilluns en roda de premsa i han afirmat que l’esborrany de llei porta la política educativa “a un retorn al passat predemocràtic” i suposa un control doctrinal de l’educació, la recentralització del sistema i la minorització de les llengües no castellanes, amb especial gravetat contra l’escola catalana. La plataforma ha tornat a defensar els programes d’immersió lingüística que, han dit, “representen un dels millors èxits del nostre sistema educatiu en els darrers 30 anys”.

Somescola ha afegit que el text és un atemptat a la llengua, a la cohesió social i a la promoció d’igualtat d’oportunitats que han presidit l’escola catalana. En aquest sentit, qualifiquen el moment actual de “gravetat màxima” i exigeixen al govern la màxima contundència en defensa del model educatiu a Catalunya. De la mateixa manera, la plataforma crida totes les escoles catalanes a un pronunciament unànime i la mobilització en defensa de l’escola en català.