El conseller d’Interior en funcions, Felip Puig, ha dit aquest dilluns al matí que lamenta les ferides que ha patit l’Ester Quintana (la dona que afirma haver perdut un ull per l’actuació dels Mossos el 14-N), però ha descartat que la lesió ocular que té, que ha derivat en la pèrdua d’un ull, fos pel llançament d’una pilota de goma.

Puig ha afirmat: “desconeixem què va impactar a la cara de la senyora Quintana, però amb la informació analitzada fins ara hem de descartar que l’origen fos una acció dels Mossos”. El conseller ha explicat que durant l’operació de dispersió dels Mossos durant la vaga general -que alguns sindicats i activistes van qualificar de desproporcionada- es van llançar projectils de diversos tipus, però no pilotes de goma.

Felip Puig ha valorat l’actuació policial durant la jornada de vaga com un treball “correcte”, només amb les excepcions del cas de la dona que ha perdut l’ull i el menor que va ser agredit a Tarragona quan un agent li va donar un cop de porra al cap. Respecte d’aquest incident, en què un nen i una altra menor van resultar ferits, Puig ha dit que l’actuació dels tres policies que van intervenir “va poder ser desproporcionada i no ajustada als protocols”, per la qual cosa aquests agents han estat apartats de les operacions d’ordre públic. Tot i això, el conseller d’Interior en funcions ha tornat a insistir que el cop al menor va ser “involuntari i fortuït”.