DAMIÀ BARCELÓ, president del congrés "Espanya està molt ben considerada des del punt de vista mediambiental, tot el que són estudis ambientals de contaminants. Jo diria que estem molt ben considerats, després de Estats Units, Xina, Alemanya... estem entre els cinc primers del que és estudis mediambientals, tot el que és qualitat del medi ambient, aigua, medi terrestre, estem molt ben situats a nivell mundial i se'ns reconeix."

L’ecosistema mediterrani és un dels protagonistes d’aquest congrés. Segons el president del congrés, Damià Barceló, “Espanya està molt ben considerada des del punt de vista mediambiental, entre els cinc primers del món, i això se’ns reconeix”.

Tot i que el congrés serveix per poder aprofundir en diverses temàtiques, també és útil per trobar feina. Molts participants barcelonins ho veuen com una oportunitat per fer contactes i marxar fora del país a buscar noves ofertes laborals.

La SETAC és la major associació dedicada a la toxicologia i la química ambiental a escala global, amb seus a cada continent. El congrés d’enguany coincideix amb el 25è aniversari de l’establiment de SETAC a Europa. L’organització del congrés està liderada per l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA) del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i l’Institut Català d’Investigació de l’Aigua (ICRA).