La dona va patir les lesions mentre estava a l’atracció firal a les 20 h i va ser traslladada a l’Hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma, on li van donar l’alta a les 22.50 h. El propietari de l’atracció assegura que l’incident va ser fortuït, mentre que el marit considera que la seva dona va caure per culpa del mal estat de la instal·lació. Però tots dos coincideixen que la dona s’hauria trencat la cama en baixar de l’atracció, no mentre aquesta estava funcionant.

Tanmateix, per precaució, la Guàrdia Urbana i els Bombers, per ordre del districte de Sant Martí, han precintat aquest matí l’atracció fins poder determinar les causes de l’accident. Les imatges enregistrades per unes càmeres col·locades a cadascuna de les gàbies no mostren que hi hagués cap fallada de seguretat en el moment de l’accident, així que avui, poc abans de les 14 h, se n’ha aixecat el precintament.

“S’ha determinat que va haver-hi negligències d’usuaris que no complien les normes de seguretat que té la mateixa atracció”, ha explicat Javier Berzosa, advocat de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC), organitzadora de la Feria d’Abril.

La Cárcel té cinc gàbies. A cadascuna hi ha una càmera que filma en tot moment el que passa. Uns cartells a l’entrada de l’atracció informen sobre les mesures que han de prendre els qui hi pugen, com no deixar-se anar dels barrots, així com que seran filmats per vetllar per la seva seguretat.

L’accident de la setmana passada, més greu

La Cárcel es troba al costat de La Rana Show, l’atracció tipus “granota” on la setmana passada van resultar ferides dues germanes de 19 i 28 anys. La més gran roman ingressada a l’Hospital del Mar, després del traumatisme cranial que va patir en sortir disparada de l’atracció. La Rana Show sí que va tenir una fallada mecànica, sembla que perquè en va caure un passador, i per aquest motiu continua precintada.

El portaveu de la FECAC, Paco Bernal, s’ha solidaritzat amb les víctimes d’aquests accidents i s’ha volgut mostrar “al costat de la gent”. Ha subratllat que els organitzadors de la Feria han reaccionat ràpidament per esclarir els dos incidents i que, més enllà d’aquests problemes al parc d’atraccions, els serveis sanitaris han hagut d’atendre aquest any un 30% menys de persones que l’any passat.