Són alumnes d'ESO de l'Institut Narcís Monturiol i aprofiten el cap de setmana per rodar part del seu curtmetratge. Des de setembre que hi treballen. Un cop escrit el guió i repartits els rols, ja està tot preparat. Aquests són uns dels més de 2.000 nens i joves que participen al programa Cinema en curs, un projecte educatiu que introdueix dins l'horari lectiu de les escoles i instituts públics una nova manera d'aprendre cinema. ISABEL RIVERA, professora "Fan tot el procés i arriben fins al final, i donen compte d'aquest final, que és una cosa molt diferent que estudiar, fer un examen,.. és més que un taller." CATALINA AGUADER, alumna "No tenia gaire idea sobre cinema, però ara sí. Ara quan veig una pel·lícula, per exemple, veig primers plans o elements interposats." Els alumnes han estat acompanyats tot el curs per un cineasta. PEP GARRIDO, cineasta "A Cinema en curs mai no treballem pel resultat, sempre li posem més pes al procés. Però normalment, quan el procés és tan ric, l'obra final és potentíssima." A Catalunya, el programa va arrencar fa tot just 10 anys amb cinc centres inscrits. Fa dos anys que Cinema en curs es fa a Madrid, a Galícia i a l'Argentina, i fa un any que es va portar a Xile. En total, hi participen 40 centres educatius. LAIA COLELL, A Bao A Qu "Donar al cinema i a la cultura en general un lloc important en la vida dels nens i joves, però també en la vida dels centres educatius." Els curtmetratges es presentaran a la Filmoteca de Catalunya el proper 9 de juny.

Els alumnes de quart d’ESO de l’Institut Narcís Monturiol encaren la recta final del seu curtmetratge. Després de tot el curs treballant, tenen tres dies de feina intensa per rodar les set seqüències. A part de la seva professora, la Isabel Rivera, els alumnes han estat assessorats per el cineasta Pep Garrido.

Fa tot just 10 anys que Cinema en curs va arrencar amb cinc instituts inscrits. Una dècada més tard, el programa educatiu s’ha estès a Madrid, Galícia, Argentina i Xile, i suma més de 2.000 alumnes de 40 centres educatius. El programa introdueix dins l’horari lectiu de les escoles i instituts públics l’assignatura optativa de cinema.

Els curtmetratges finals es presentaran a la Filmoteca de Catalunya el proper 9 de juny. Serà una jornada compartida amb tots els companys dels altres centres de Catalunya que participen en el projecte.