RUTH BARTOLOMÉ "Anava a comprar gira-sols, però al final m'he decidit per les roses." MARC COBO "Què millor que una bona planta amb bons colors i força juvenil." IMMA RICO "Venía con la idea de hacer un variado de pasteles japoneses. Tienen por arriba una parte como si fuera un clavel y me han dicho que es chocolate blanco. Es rosa pero es chocolate blanco y la verdad que está muy bien presentada. A mi madre le gustará seguro."

El Dia de la Mare és l’ocasió ideal per fer un detall especial a les mares. Des de fa dies, els més previnguts ja n’han comprat algun per a les seves. Els que no han tingut temps, han aprofitat el dia d’avui per apropar-se a alguna floristeria o pastisseria i adquirir els regals més típics del Dia de la Mare.

Des de primera hora del matí, molta gent s’ha dirigit a la Floristeria Navarro, un dels comerços de flors més típics de la ciutat. Avui és un dia molt especial per a tot el gremi de floristes ja que el volum de vendes dels últims dies es multiplica. A partir dels 15 € s’hi poden trobar rams molt vistosos.

Més enllà de les flors, l’altre regal típic durant aquesta jornada en honor a la mare són els dolços. A la pastisseria Takashi Ochiai no han volgut deixar de banda aquesta diada (tot i que al país nipó se celebra el segon diumenge de maig, és a dir, la setmana vinent). El seu fundador, que dóna el nom a la botiga, explica que el Dia de la Mare és molt assenyalat per a la cultura asiàtica, també. Les opcions d’aquesta pastisseria, l’única japonesa de Barcelona, van des de propostes clàssiques a d’altres directament relacionades amb el Japó.

La que ha tingut millor rebuda ha estat un pastís decorat amb clavells blancs (ja que és una flor molt típica al Japó). El pastís farcit de nata i maduixa o el mochi, fet amb farina d’arròs i una mousse de pètals de rosa, han estat altres de les opcions més exitoses.

Curiosament, l’any que ve el Dia de la Mare cau en l’u de maig, Dia del Treball, amb la qual cosa no només les mares estaran de celebració.