Els aficionats als esports d'acció tenen des d'avui un nou espai a Barcelona on practicar el que més els agrada. Tot i l'anunci que la ciutat ja no serà seu dels X Games, l'Ajuntament ha decidit tirar endavant la construcció de la majoria de les infraestructures previstes inicialment. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports "Era important fer un gran esdeveniment, però que sobretot el que era importat era que quedessin espais per als nois i per a les noies de la ciutat que practiquen aquestes disciplines d'esports d'acció." Aquest nou espai té una superfície de gairebé 3.000 metres quadrats patinables plens de rampes, baranes i tota mena d'elements perquè els patinadors facin els seus millors trucs. Tot plegat ha costat 600.000 euros i respon a les velles reivindicacions dels patinadors de la ciutat. ARNAU GARCIA "És gran, és ampli, hi cap molta gent, amb piscina, és ideal." RICHI LARIOS "Està força bé, és bastant gran i ens ho passarem bé aquí." AARON RUIZ "Ja feia falta, perquè te'n vas a altres ciutats per tot Europa i està ple de 'skateparks' molt 'currats' i aquí no. Ja feia falta alguna cosa així." Aviat hi haurà més espais on patinar. Abans de dos mesos es preveu que s'acabin aquestes instal·lacions als Jardins d'Àurea Quadrado del barri de la Maternitat i Sant Ramon. A banda d'aquest nou espai a les Corts, es faran altres actuacions com la renovació de l'antic ''skatepark'' de la via Favència i la construcció d'un circuit de bibicletes BMX al Velòdrom d'Horta. Instal·lacions que reforcen l'aposta de Barcelona pels esports urbans. En aquesta línia la ciutat recuperarà també els Barcelona Extreme, una competició d'àmbit europeu que, després de dos anys de parèntesi, torna el 28 i 29 de juny al Fòrum.

Barcelona ampliarà aquest 2014 els espais dedicats a la pràctica d’esports amb patins. El primer que s’ha inaugurat és el Parc Esportiu Urbà de la Mar Bella. Els aficionats a l'”skate” hi trobaran una zona patinable polivalent i diverses àrees amb elements de més alçària i rampes. En total, els patinadors disposaran de 2.985 metres quadrats. Les obres es van iniciar a finals de 2013 i s’hi han invertit 610.000 euros.

Al barri de la Maternitat i Sant Ramon també s’està treballant en la construcció d’un “skatepark”. Estarà ubicat al Parc d’Àurea Cuadrado i oferirà 2.000 metres quadrats als amants dels esports urbans. A més, s’incorporaran rampes, calaixos i baranes en espais de la ciutat on ja es practiquen aquests esports.