Al Carles el negoci de les cigarretes electròniques no li ha sortit gens bé. Ho va apostar tot per obrir la botiga perquè la inversió inicial no era gaire alta. En tractar-se d'un producte sense legislació pròpia no havia de pagar gaires impostos. Però aquest buit legal se li ha girat en contra i l'intrusisme ha fet que les vendes a botigues especialitzades com la seva hagin baixat, segons ell, un 90%. CARLES MIZRAHI, Sensefum.com "De la mateixa manera que jo no em puc posar a vendre tabac normal, perquè això requereix una llicència, el que no pot ser és que en un estanc estiguin venent cigarretes electròniques i m'estiguin fent la competència deslleial a mi i que tu puguis anar a una peixateria o una botiga de rentadores i et venguin cigarretes electròniques sense tenir ni idea del que t'estan venent." Des que els estancs poden vendre cigarretes electròniques, ara fa quatre mesos, la situació no ha fet més que empitjorar per a aquestes botigues. Molts dels que hi han apostat creuen que hi ha massa interessos en joc. NAHUEL CALLAO, Captain Vapor "El pastel era muy grande y al entrar nosotros el pastel se tiene que repartir, cuando nosotros ganamos hay alguien que pierde y a los que pierden no les gusta ni medio y como llevan tiempo y están acomodados en esta situación en vez de innovar, renovarse hacer mejor publicidad o tratar de vender mejor su producto deciden atacar al otro." Els venedors de cigarretes electròniques esperen ara que entri en vigor la nova directiva europea sobre aquests productes. Creuen que això posarà una mica d'ordre i evitarà l'intrusisme actual. Per contra, esperen que les lleis no siguin gaire restrictives amb els llocs on es pot fer servir.

Això almenys en ciutats com Barcelona on la proliferació de punts de venda de cigarretes electròniques ha estat tota una ‘plaga’. En aquest panorama superpoblat, cal sumar-hi ara un nou competidor a aquestes botigues especialitzades, els estancs. Ara fa quatre mesos que poden vendre cigarretes electròniques, una prohibició que els venedors de tabac no entenien perquè la cigarreta electrònica té nicotina i és un producte que ells poden vendre.

Els botiguers d’aquests “vapejadors” que encara sobreviuen i no han abaixat la persiana del negoci afirmen que necessiten que la directiva de la Unió Europea, aprovada el 26 de febrer, entri en vigor el més aviat possible. Malgrat que es tracta d’una llei més restrictiva almenys es posaria fi a la venda descontrolada en qualsevol negoci. Europa diu que la cigarreta electrònica pot ser o un producte medicinal, si es publicita com a tal o un producte del tabac.

El primer supòsit deixa gairebé excloses a les actuals botigues i la majoria es decantaran per vendre la cigarreta electrònica com si fos tabac, amb les restriccions pròpies del producte, com ara la publicitat o la venda a menors. L’última batalla es lliurarà en clau nacional, els venedors de cigarretes electròniques volen lluitar per evitar que es prohibeixi “vapejar” en els locals on encara ho poden fer.