RAMÓN DE SAN EUFRASIO, intendent dels Mossos d'Esquadra "La va portar a la força a casa seva i la va tenir durant vuit dies tancada a casa seva amb el coneixement dels seus pares. Fins i tot va arribar al punt que la va tancar en una habitació de dimensions molt reduïdes, de dos metres per un metre i mig. Els pares ho sabien, li donaven menjar un cop al dia i la van tancar en pany i clau i no la van deixar sortir en cap moment, únicament per acompanyar-la al lavabo per fer les necessitats."

El 18 de febrer, un veí de Sant Vicenç dels Horts va anar a buscar la seva parella al centre formatiu de Barcelona on estudia. Hi mantenia una relació des de feia un parell de mesos. Després de recollir-la, va fer que l’acompanyés a casa dels pares i, una vegada allà, la va tancar en una habitació amb clau durant vuit dies. L’home la va agredir físicament i sexual, la va insultar i amenaçar de mort amb una espasa tipus catana i li va trencar el mòbil perquè no es pogués comunicar amb ningú.

Els pares del detingut eren plenament conscients del que passava. Fins i tot, un dia que la jove va poder fugir del domicili, de nit i en pijama, la mare del detingut va alertar-lo i això va fer que l’aconseguís atrapar al carrer i la tornés a tancar a l’habitació.

Com que passaven els dies i la noia continuava desapareguda, els seus pares van preguntar als de l’agressor si sabien on era. Però ells van encobrir la detenció il·legal i els van dir que la parella de joves havia marxat a viure fora de la població.

Després de les insistents preguntes dels pares de la noia i amb l’amenaça que anirien a denunciar la desaparició de la seva filla a la policia, els pares del detingut van optar per portar la noia al seu domicili patern perquè recollís les pertinences personals, a condició que continués dient als pares que estava amb la seva parella per voluntat pròpia. Però la víctima va aprofitar l’ocasió per explicar als seus pares la situació real que estava patint. El 28 de febrer, la policia va detenir l’agressor en el domicili familiar, amagat sota el llit entre un munt de peces de roba.

L’home detingut tenia quatre antecedents per delictes de violència de gènere sobre tres parelles anteriors de les quals tenia vigents ordres d’allunyament. Fruit d’aquestes agressions prèvies, tenia tres ordres de detenció pendents, una d’elles per a l’ingrés a presó.