El grup seleccionava els seus objectius en poblacions on no haguessin actuat mai i tenien en compte aspectes com les mesures de seguretat de les oficines, el nombre de treballadors o l’afluència de públic. En total, haurien robat 300.000 €.

Els sis presumptes lladres tenien la base d’operacions a Barcelona, on van ser detinguts, i des d’aquí es traslladaven a altres comunitats autònomes. Un cop allà, un dels membres del grup entrava a l’entitat bancària amb la intenció de seleccionar l’objectiu, ja fos la mateixa entitat o algun dels clients. Si es tractava d’un client, la resta de membres de la banda l’esperaven a fora, on l’assaltaven amb violència utilitzant armes blanques o de fogueig.

A la ciutat de Barcelona controlaven diversos habitatges al barri del Besòs i el Maresme. Durant l’escorcoll en un d’aquests pisos es van confiscar diversos milers d’euros, telèfons mòbils, passaports falsos, una pistola de fogueig, una navalla i justificants de transferències a comptes bancaris xilens, on desviaven els diners robats.

Alguns dels detinguts tenien antecedents per delictes contra el patrimoni i reclamacions judicials.