SERGI NIETO, estudiant d'Enginyeria Química a la UB "Serà un març amb moltes mobilitzacions on el moviment estudiantil aprofitarà el que es va veure el dia 29 on 70.000 persones van omplir els carrers de Barcelona i on hi va haver una forta repressió policial que condemnem." LAURA DE LA VILLA, estudiant d'Economia a la UPF "Ens hem plantejat si donem suport o no donem suport el proper 15 de març a le mobilitzacions que ja estan convocades, quin paper paper juguen les universitats en lavaga general i com encarem el mes d'abril, després de la Setmana Santa. Si engeguem de nou també amb mobilitzacions, amb un referèndum. Però són decisions totes que estan a l'aire i que s'ha de fer el treball a les facultats que és allà veritablement on es gesten aquestes manifestacions de 70.000 persones."

A les 20 h del vespre, l’edifici històric de la Universitat de Barcelona ha quedat completament buit. Els estudiants han complert la promesa i han abandonat el recinte minuts abans del termini: més enllà de les 20 h hi haurien pogut entrar les forces policials per desallotjar-los. Els Mossos d’Esquadra ja van anunciar que no permetrien que la tancada s’allargués i que, en cas contrari, forçarien una desallotjament per la força. La fi de l’ocupació ha transcorregut sense incidents i als voltants de la Universitat, al Passeig de Gràcia i a la Rambla de Catalunya, s’ha desplegat un fort dispositiu policial.

Al llarg del dia, una setantena d’estudiants i professorat d’universitats i instituts han debatut sobre el futur de l’ensenyament públic. Les propostes que s’han aprovat es traslladaran a les diferents assemblees de facultat, que avaluaran les properes accions reivindicatives.

Cronologia de l’ocupació

Després de la manifestació de dimecres, en protesta per les retallades de la universitat pública, un grup d’estudiants van ocupar l’edifici històric de la UB. La protesta, que va comptar amb unes 60.000 persones segons l’organització, va acabar amb 12 persones detingudes. A la tancada, hi han participat majoritàriament estudiants de la universitat, a diferència d’altres ocasions. Divendres a la tarda, els estudiants ja van anunciar la intenció d’abandonar el recinte.