Paraigües del revés o cistelles, tots els sistemes són vàlids per aconseguir que Sant Medir es transformi en la festa més dolça. En Marc, veí del carrer de Nil Fabra, va per feina. MARC FRIGOLA "Aquest any és una mica nou perquè tiren gominoles i més coses..." No escatimen en esforços l'Isidre o el Jordi, tots dos comparteixen sistema per aconseguir el màxim de caramels per minut. ISIDRE "Un ha de ser nen tota la vida, aquesta és la il·lusió de tot el barri." Però Sant Medir és sobretot la festa de les colles. Fins a 26 participen en la desfilada que durant tot el dia llença un total de 44 tones de caramels. Aquest any la penya humorística compleix cent anys i recupera el nom que un bon dia els franquistes els van treure. Per Sant Medir els seus membres només estan per celebracions. LLUIS JOANET, membre romeu de la colla humorística de Sant Gervasi: "Aquesta tradició és més important perquè es feta, finançada, pagada i organitzada pels veín i veines de tots els barris de Barcelona, per tant és una cosa de la societat civil importantíssima perquè es manté al llarg de 182 anys." I aquest és el punt i final d'aquesta desfilada de Sant Medir, festivitat que per cert va promoure un veí de Gracia, el forner Josep Vidal i Grané que va fer una promesa al sant l'any 1830.

De bon matí, els trabucaires han desfilat pels carrers de la vila de Gràcia i han despertat els veïns. A les 19 h de la tarda, les 26 colles que componen la Federació de Sant Medir s’han reunit per preparar la cercavila, que ha començat a les 20 h als Jardinets de Gràcia. Enguany, la Colla la Humorística de Sant Medir, que celebra un segle d’història, ha encapçalat la desfilada amb la bandera de la Federació.

La llegenda

La cultura popular explica que Sant Medir era un pagès que vivia a Collserola al segle IV i que va morir en mans de l’exèrcit romà per salvar el bisbe Sever de Barcelona, que fugia de la persecució dels cristians.

[Imatge: @YuriBCN]