L’operatiu, denominat Creueristes, també disposa d’un important nombre de policies de paisà desplegats per tota la zona del port i els entorns, com ara el Moll d’Espanya, la plaça de les Drassanes, el Moll de la Fusta i la plaça del Portal de la Pau. L’objectiu és minimitzar l’acció dels carteristes, i caçar-los “in fraganti” quan cometin furts i estrebades a turistes. Patrulles estàtiques en punts estratègics es combinaran amb d’altres de dinàmiques, que recorreran a peu i en cotxe els carrers per on es preveu que es desplacin els més de 10.000 creueristes que visiten diàriament Barcelona. Sobretot estaran amatents al matí, quan atraquen els vaixells, i a la tarda, quan els turistes hi retornen.

L’ampli dispositiu es realitza en col·laboració amb la Policia Portuària, i paral·lelament a l’operatiu d’estiu que, juntament amb la Guàrdia Urbana, ha arrencat per tal de garantir la seguretat en zones turístiques i espais molt concorreguts amb bon temps, com les platges i els parcs i jardins de la ciutat.

Prèviament a aquest desembarcament massiu, ja s’havia treballat en aquesta mateixa línia durant els dies de maig amb més afluència de creuers de luxe. El balanç de només tres dies, el 14, 15 i 17 de maig, es va tancar amb èxit: es va detenir 10 multireincidents, entre aquests, vuit dones de nacionalitat romanesa que sumaven desenes d’antecedents policials per furts i estafes (algunes, més de 25) i dos homes d’origen marroquí, un dels quals n’acumulava 46.