mort palmera raval

La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha anunciat l’obertura d’una actuació d’ofici per demanar a l’Ajuntament informació sobre l’estat de la palmera que ha provocat la mort d’una noia a la plaça d’Emili Vendrell, al Raval, aquest dijous a la tarda. L’ens també reclama al consistori que els notifiqui quan va revisar per última vegada l’arbre.

La Sindicatura reclama més revisions de l’arbrat

L’òrgan dirigit per David Bondia ja va mostrar la seva preocupació per l’estat de l’arbrat de la ciutat al febrer d’aquest any. Aleshores, la Sindicatura es va dirigir a Parcs i Jardins per demanar escurçar la revisió dels arbres per “minimitzar qualsevol risc per a la ciutadania”. Segons la resposta que va rebre la Sindicatura de l’Ajuntament de Barcelona, el protocol estableix que els arbres i palmeres de la ciutat s’han de revisar cada dos anys, excepte aquells de grans dimensions o amb alguna peculiaritat botànica, que es revisen anualment.

Reunió d’urgència a l’Ajuntament

Aquest divendres hi ha convocada una reunió d’urgència a l’Ajuntament de Barcelona amb Parcs i Jardins, cossos policials i serveis d’emergències per determinar les causes de la caiguda de la palmera. En paral·lel, els Mossos d’Esquadra també mantenen oberta una investigació per esclarir els fets.