Font ha explicat a BTV que la demanda de reducció d’una segona hora lectiva era el que encallava les negociacions. La proposta d’incloure la segona hora en els pressupostos del 2018 i 2019, doncs, ha permès un acord que suposa “un guany molt important per a les condicions laborals i la qualitat educativa”. Font també ha explicat que la setmana vinent es produirà una nova reunió per acabar de tractar “alguns serrells”, com l’augment a mitja jornada dels professors que ara en treballen un terç.

Els sindicats educatius s’han concentrat aquest dimecres davant del Departament d’Ensenyament per reclamar millores en les condicions laborals: reduir les hores lectives, 23 a primària i 18 a secundària, fet que comporta augmentar el professorat. Una altra de les demandes era que els substituts de més de sis mesos cobrin també al juliol i que els professors que tenen més de 55 anys puguin reduir dues hores l’horari.


La Generalitat ja havia posat a la taula de negociació 140 milions d’euros extres al pressupost d’educació d’aquest any. Una vegada assolit aquest acord, els sindicats convocants de la vaga del 9 de febrer podrien acabar desconvocant-la.