Els suricates és col·loquen ben junts dins d'aquesta cova, que disposa de llums de calor. D'aquesta manera, s'aïllen de les baixes temperatures. Els lleons també estan a l'exterior, aquests dies, però menys hores, i quan hi estan, es posen sota el sol o en aquesta cova que té palla per tal que notin menys la fredor. Ells tenen un dormitori, al qual s'accedeix per aquesta porta, que té una calefacció general. El Zoo ha adoptat diferents mesures per tal de garantir que els animals superin aquests dies de més fred. MARIA TERESA ABELLÓ, conservadora del Zoo de Barcelona "A fora tenen suports de calor, com els focus o terres radiants en algunes instal·lacions i a dins, hi ha normalment, una calefacció més general que calefacta tot l'edifici. La situació ideal és que l'animal pugui esculli." Les espècies tropicals són les que estan menys acostumades a les baixes temperatures i per tant, són les que es protegeixen més. Un exemple, aquestes tortugues que aquests dies no s'estan a l'exterior i es queden sota els focus. El mateix passa amb els facoquers. MARIA TERESA ABELLÓ, conservadora del Zoo de Barcelona "Si hi ha una onada de fred, fa molt de fred, els trauràs una estona però no els deixaràs 5 hores a fora, que agafin constipats o tinguin problemes." Això és el que passa amb els orangutans, quan la temperatura és superior als 13 graus surten a l'exterior però si no s'estan en aquest espai, que disposa de calefacció radiant al terra. La calefacció al Zoo sempre es manté activa fins que les temperatures màximes se situen al voltant dels 19 graus.

Les espècies tropicals són les que estan menys acostumades a les baixes temperatures i, per tant, són les que es protegeixen més. Un exemple: les tortugues, que aquests dies no s’estan a l’exterior i que es queden dins d’un dormitori envoltat de vidre, sota els focus de llum. El mateix passa amb els facoquers i els orangutans, que s’estan dins d’un gran dormitori que té calefacció radiant a terra. En aquests espais, s’hi han posat més estufes.

Hi ha altres animals, com els suricates o els lleons, que suporten millor el fred i passen bona part del dia a l’exterior, però ho fan protegits per llums de calor i d’altres materials, que s’han instal·lat a terra, que els aporten escalfor. L’objectiu és aconseguir el benestar dels animals i que no es posin malalts, ja que si no s’aïllen de les baixes temperatures poden agafar un refredat o alguna altra malaltia.

La calefacció al Zoo sempre es manté activa fins que les temperatures màximes se situen al voltant dels 19 graus.