L’arribada d’un embossament d’aire fred en altura, amb temperatures inferiors als -30 ºC a 5.500 metres, afavorirà que a partir del migdia els ruixats es vagin estenent a molts sectors del país, sobretot a la meitat nord i a l’est de Catalunya. Als Pirineus, i sobretot a prop del Prepirineu, la nevada agafarà a totes les cotes i podrà deixar-hi gruixos més destacables, superiors als 10 cm.

La neu aquesta vegada també es deixarà veure a força comarques de l’interior i el prelitoral. En general caurà de forma feble i difícilment deixarà gruixos de més de 5 cm. La notícia és que arribarà a caure força avall, a cotes de mitjana a l’entorn dels 400 metres. A l’interior de Girona i en punts de la Costa Brava podrà desplomar-se fins als 200 metres, o fins i tot una mica més avall.

A Barcelona es preveu que els plugims vagin a més a partir del migdia i que ens acompanyin, amb intermitències i en general de forma feble, fins al vespre. Malgrat que no es descarta algun gra de calabruix o neu granulada a la ciutat, la cota de neu difícilment baixarà més avall dels 350 o 400 metres.

A darrera hora la neu podria arribar a enfarinar la zona més pròxima al Tibidabo o per damunt de Vallvidrera. L’arribada de l’aire fred implicarà, a més, que les temperatura més baixa s’enregistri al final de la jornada.

Les opcions de veure nevar a prop de la ciutat desapareixeran aquesta nit. Dijous s’obriran clarianes i la temperatura repuntarà al migdia. Divendres, en canvi, arribarà un altre canvi de temps en forma de pluja força més abundant. La neu, però, s’enfilarà cap als 1.000 metres.

En el web del Servei Meteorològic de Catalunya podeu consultar els avisos de perill emesos per a les pròximes hores.