La FaPaC ha presentat aquest dimarts la campanya “Abaixem les ràtios: no a la massificació de les aules”, amb l’objectiu de reclamar al Departament d’Ensenyament la reducció de ràtios generalitzada a les aules de P3. Defensen que la davallada demogràfica ha de servir per reduir la massificació a les escoles catalanes, no per tancar més línies. Creuen que la clau contra la segregació escolar és distribuir de forma equitativa l’alumnat.

La FaPac, que reuneix més de 2000 AMPA de Catalunya, ha presentat la campanya “Abaixem les ràtios: no a la massificació de les aules”, que busca la complicitat i el suport de totes les famílies de les escoles de Catalunya i de la ciutadania en general, així com l’adhesió d’entitats i moviments. Entre les accions destaca la recollida massiva de signatures a través de Change.org amb l’objectiu de pressionar l’Administració per aconseguir que el descens de la demografia sigui una oportunitat per mantenir les mateixes línies i reduir la ràtio.

Segons la FaPaC, la reducció de la ràtio de 25 a 20 alumnes per aula no té cap cost addicional en el pressupost del departament. Per això, reclamen que es faci una planificació escolar que garanteixi el manteniment de totes les línies i escoles, i d’aquesta manera frenar la massificació de les aules.

‘El matí de Barcelona’ ha entrevistat Marco Béjar, responsable de la Vocalia de Matriculació de la FaPaC. Podeu escoltar l’entrevista a continuació.