Un portaveu del Vall d’Hebron han explicat que les 87 persones que esperen per ser ingressades en una habitació han estat ateses correctament i que s’està treballant per resoldre-ho. Una de les mesures que s’han pres, és el trasllat d’alguns malalts a altres centres sanitaris.

L’hospital ha reconegut que ha estat una setmana complicada però ha recalcat que no s’ha tancat cap llit ni s’ha reduït el personal sanitari pel pont. També ha desmentit que el gran volum de pacients nous sigui conseqüència d’una epidèmia de grip.

Les queixes

Des de la Coordinadora d’Entitats del Servei d’Atenció Primària (CE SAP) Muntanya han denunciat que durant aquests dies més de 90 malalts han hagut d’esperar llit en urgències de Vall d’Hebron, i ho atribueixen a la manca de planificació.

Trinidad Cuesta, vocal de la plataforma, considera que la situació és “preocupant i inacceptable”. També ha assegurat que ja fa temps que alerten de la situació de bloqueig i la saturació de les urgències als hospitals públics i que es tracta d’un “problema de ciutat de primer ordre”.