Ha estat la primera acció conjunta que han fet les 11 entitats convocants per, diuen, “passar a la ofensiva” i resoldre els problemes de manera “conjunta”. Entre les 11 entitats que han organitzat la cercavila, hi havia l’Associació Talia Olympia que, des de fa 10 anys, intenta recuperar l’antic esperit de faràndula del Paral·lel en general, i que al solar de l’antic teatre Talia, a la cantonada entre l’avinguda del Paral·lel i el carrer del Comte de Borrell s’hi aixequi un nou teatre.

La propietat de la parcel·la, The Student Housing Company, que es dedica als albergs per a estudiants, estaria disposada a plantejar l’opció d’incorporar un teatre a l’alberg projectat en aquest terreny. Així ho assegura el president de l’Associació Talia Olympia, Toni Oller, que diu que “la propietat ens consta que té bona voluntat, i així m’ho ha expressat“. Oller explica que “la propietat està dient que els agradaria poder fer un teatre, i voldria que algun operador se’n fes càrrec”, una operació que segons explica Oller, la propietat del solar voldria que “que estigués beneït per l’Ajuntament, és a dir, que hi hagués un procés a tres bandes”. L’Associació Talia Olympia, fins i tot, va més enllà en el sentit de plantejar que sigui l’Ajuntament o la Diputació de Barcelona “compri la parcel·la”. El president, Toni Oller, aclareix que es tracta “d’una idea que serviria per aprofitar el terreny per a altres equipaments per al barri, a banda del teatre”. En aquest sentit, reconeix que “la proposta de compra pública l’hem feta arribar a l’administració”, però lamenta que “no sabem què volen fer ni el consistori ni la Diputació”.

Recuperar l’esperit de Paco Martínez Soria

Un dels objectius d’aquesta associació, i d’altres que eren presents a la cercavila, és recuperar l’interès dels empresaris de l’espectacle per l’avinguda del Paral·lel. Un dels darrers va ser l’actor Paco Martínez Soria, últim propietari del teatre Talia en actiu, que va programar obres com ‘El apagón’ o ‘Violines y Trompetas’. Fundat el 1900, aquest emblemàtic local va ser enderrocat el 1988. Des de llavors, en aquest espai no s’hi ha fet res.