Les escoles bressol municipals de Barcelona estan en alerta perquè l’empresa que presta el servei de cuina a 42 dels centres de Barcelona, Comer Bien, ha fet concurs de creditors. El personal de cuina de diversos centres denuncien que fa dos mesos que no cobra i algunes de les escoles han confirmat a betevé que hi ha hagut problemes de subministrament d’aliments, fet que ha obligat, en alguns casos, a canviar els menús.

És el cas de l’EBM Can Canet, de Sarrià, i l’EBM el Clot de la Mel (el Clot), on aquests dimecres no han rebut el pa, mentre que a l’EBM Petit Univers (Vila de Gràcia) s’han quedat sense formatge. Malgrat això, asseguren que els infants podran dinar amb normalitat. A l’EBM Can Caralleu la cuinera ha detallat que des de setembre que el personal de cuina ha cobrat amb retard i que tenen pendent encara la nòmina de gener.

L’Ajuntament garanteix l’alimentació dels infants

Segons fonts municipals, l’Ajuntament ha iniciat “immediatament les gestions per resoldre aquest problema i garantirà en tot moment el servei d’alimentació a totes les escoles afectades”. L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), que gestiona la xarxa d’escoles bressol municipals, ha iniciat les actuacions necessàries per solucionar aquest problema i ha engegat un procediment d’urgència per garantir el servei de menjador en els llocs afectats.

Les escoles són les següents: EBM Can Bacardí, EBM Can Bruixa, EBM Can Canet, EBM Can Caralleu, EBM Can Novell, EBM Can Rosés, EBM el Fil, EBM els Gats, EBM la Puput, EBM l’Oreneta, EBM Xiroi, EBM Casa dels Nens, EBM Caspolino, EBM el Putxet, EBM el Tramvia Blau, EBM Enxaneta, EBM Gràcia, EBM la Fassina, EBM la Fontana, EBM Londres, EBM Petit Univers, EBM Sant Medir, EBM Barrufets, EBM Alchemika (abans Camp de l’Arpa), EBM Guinardó, EBM la Morera, EBM Leonor Serrano, EBM Manigua, EBM Marina, EBM Montserrat, EBM Trencadís, EBM Tres Turons, EBM el Clot de la Mel, EBM el Gronxador, EBM el Petit Príncep, EBM els Patufets de Navas, EBM Icària, EBM la Filadora, EBM la Verneda de Sant Martí, EBM l’Estació, EBM Margallo i EBM Esquitx – EBM Pere Calafell. A tot Barcelona hi ha 105 escoles bressol municipals.