Els Bombers de la Generalitat han localitzat aquest dimecres tres cossos sense vida entre la runa de l’edifici que es va ensorrar aquest dimarts a Badalona. Segons apunta l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, encara no se n’ha confirmat la identitat però es creu que es tracta de les tres persones desaparegudes en l’esfondrament. La localització ha estat possible gràcies a la tasca dels Bombers de la Generalitat i de l’ajuda de la Unitat Canina.

Els rescatadors han treballat tota la matinada per fer el desenrunament del bloc del carrer del Canigó que aquest dimarts es va esfondrar fins als baixos. Segons han informat els bombers la primera víctima es va trobar poc abans de les dues de la matinada, la segona s’ha localitzat cap a dos quarts de set d’aquest dimecres al matí i la tercera a les set.

El consistori badaloní ha decretat tres dies de dol, des d’aquest dimecres i fins divendres, i ha convocat una concentració i cinc minut de silenci en record de les víctimes aquest dimecres a la tarda.

Tres persones desaparegudes en l’esfondrament

Les tres persones empadronades a l’edifici residien en tres habitatges diferents i són un home i una dona d’entre 30 i 40 anys i una dona de més de 50 anys. Un dels desapareguts estava fent una videotrucada des de casa en el moment de l’esfondrament, segons familiars. 

En una atenció als mitjans, Xavier García Albiol, ha explicat que una de les desaparegudes era una dona d’origen estranger amb de dues filles i sense més xarxa familiar a Badalona. Fonts del departament de dret socials han apuntat que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) tutelarà les menors. Un altre dels desapareguts era un noi que acabava de ser pare.

L’edifici té en total 20 habitatges, entre planta baixa, quatre plantes i àtic. Els veïns residents als pisos intactes del bloc afectat no podran accedir als seus habitatges fins que el tècnic municipal pugui fer una valoració estructural de l’edifici.

Treball sense descans

Des que es va produir el sinistre, els Bombers van començar a treballar sense descans per trobar les persones desaparegudes. Les primeres hores són crucials per poder rescatar les víctimes d’un esfondrament i per això es van establir torns per abastar les 24 hores del dia. En aquest cas, però, de moment no s’ha pogut rescatar ningú amb vida.

Tot i això, els Bombers continuen les tasques de desenrunament, que tenen previst que puguin acabar entre el migdia i primera hora de la tarda d’aquest dimecres. El cap de guàrdia de la Regió Metropolitana Nord de Bombers, Josep Manel Escudero, ha explicat que no poden descartar que no hi pugui haver cap altra persona dins de la runa, tot i que Albiol ha afirmat que no ho veu probable. “Per això desenrunarem fins a l’última pedra”, ha dit Escudero.

Els Bombers estimen que hi ha entre uns 60 i uns 90 metres cúbics de residus. La runa acumulada a la planta baixa arriba fins al primer pis.