JOSÉ MARTÍNEZ DÍAZ, exsergent de la Guàrdia Urbana "No tenía muy claro que esos jóvenes fuesen los culpables de esa agresión al compañero herido, pero nadie quería mojarse. El asunto era demasiado complicado como para llevar a cabo en solitario una investigación. Estaba sólo y más aún en un colectivo policial bastante corporativo donde en aquellos días había demasada tensión con lo ocurrido al compañero herido gravemente."

Jubilat l’any 2008, José Martínez Díaz posa una ombra de dubte a la versió policial i afirma que en aquells moments “l’assumpte era massa complex per dur a terme una investigació en solitari”. Díaz diu que “no veia clar que els joves fossin culpables de l’agressió al company ferit” però afegeix que “ningú no es volia pronunciar”, tenint en compte, a més, la tensió que hi havia al cos després del greu accident a l’agent.

L’exsergent de la Guàrdia Urbana ha fet públiques aquestes declaracions en un vídeo a YouTube publicat aquest dilluns que ja suma més de 8.000 visites.

Gibanel desmenteix el suposat informe del test

Per altra banda, l’excap d’Informació de la Guàrdia Urbana Víctor Gibanel ha negat que elaborés cap informe sobre els fets del 4-F per al llavors alcalde, Joan Clos. A més, indica que les imatges de l’audiovisual que van ser eliminades per decisió judicial van ser “filtrades irregularment” d’una declaració judicial corresponent a un altre cas. Gibanel explica que “no té res a veure, absolutament res a veure, amb el que va succeir el 4 de febrer de 2006” i diu que els autors del documental l’utilitzen com a argumentació “per posar en qüestió la meva suposada intervenció en els fets del documental”.