La sentència és ferma i, per tant, per reobrir el cas cal que hi hagi proves noves, elements que no vagin ser investigats durant el procés de fa set anys. Segons diversos juristes, seria clau trobar el testimoni que, suposadament, va veure els fets tal com s'apunta al documental. Des de Jutges per la Democràcia, creuen que, sense ell, serà molt difícil que el recurs tiri endavant. JOSEP ANTONI RODRÍGUEZ, portaveu de Jutges per la Democràcia "Una declaració testifical, és a dir, un testimoni, sí que podria ser suficient, com a mínim, per justificar la presentació del recurs, perquè sí que és una prova clarament." Tot i això, des de la Comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats, Jaume Asens, creu que el procés seria més fàcil si primer es reobrís la causa. Diu que això facilitaria localitzar el testimoni perquè els jutges disposen de més eines legals que els advocats. JAUME ASENS, vocal de la Comissió de Defensa de l'ICAB "Amb els nostres recursos ens vam veure incapaços. Creiem que un jutge, amb els recursos que té al seu abast, que pot investigar, per exemple, línies de telèfon, això seria diferent." Segons han explicat des de Jutges per la Democràcia, però, reobrir el cas no voldria dir tornar-lo a revisar del tot, sinó analitzar-ne, només, les proves noves. El recurs, diuen, es tramitaria directament al Tribunal Suprem.

Segons Josep Antoni Rodríguez, el documental planteja una situació que és “incompatible amb un estat democràtic” i unes preguntes que incomoden la ciutadania, i ha afirmat que si “l’estructura muntada per torturar i construir proves falses” que es denuncia “fos real”, seria “un escàndol”.

Tanmateix, Rodríguez afirma que ‘Ciutat morta’ no aporta proves noves al cas, tal com ha confirmat la fiscalia, un requisit amb el qual podria tirar endavant un recurs de revisió de la sentència. Segons els juristes, la clau seria trobar una persona que, suposadament, va veure els fets tal com s’apunta en el documental: “Un testimoni sí que podria ser suficient, com a mínim, per justificar la presentació del recurs, perquè sí que és una prova clarament”, explica Rodríguez. En tot cas, el col·lectiu afirma que la reobertura del cas no suposa revisar-lo per complet sinó analitzar-ne les proves.

El portaveu de Jutges per la Democràcia ha expressat que, si a la Guàrdia Urbana “hi ha la por que pugui tornar a passar”, en referència a les suposades tortures exercides per agents del cos, s’ha d’extirpar immediatament”, i ha proposat mesures preventives com la instal·lació de càmeres de seguretat a les comissaries.

D’altra banda, des de la Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats consideren que seria més fàcil localitzar el suposat testimoni si es reobrís la causa. El vocal de la Comissió de Defensa de l’ICAB, Jaume Asens, ha explicat que els jutges tenen més eines legals que els advocats per fer-ho perquè poden, per exemple, investigar “línies de telèfon”.