ANAÏS FRANQUESA, advocada "Els casos que estan relacionats amb la persecució de la protesta contrasten radicalment amb aquells casos de corrupció o de denúncies per maltractament policial, en què les investigacions es realitzen o s'arxiven directament i el paper del ministeri fiscal moltes vegades és absolutament inexistent o directament sembla la d'un advocat de la defensa. És molt important el paper de la ciutadania, d'aquelles persones que van ser testimonis al carrer de determinades actuacions, de com es procedia a les detencions, fins i tot d'abusos, és molt important que aquests veïns es posin en contacte i intentin mostrar això. És fonamental el respecte i les garanties dins del procés judicial. L'única manera de posar fi a la impunitat, l'única, és que se sàpiga que això succeeix, que es denunciï i es persegueixi. El que no podem pretendre és que es posi fi a la impunitat quan hi ha una actuació desproporcionada quan el que es fa és una actitud corporativista d'encobriment i d'intentar tapar-ho. L'única manera de posar fi a la impunitat és que això se sàpiga per corregir-ho, és l'única manera d'acabar amb això."

També reclamen que les declaracions de la policia no siguin l’única prova per jutjar-les i per això fan una crida a qualsevol persona que pugui aportar proves. Recorden que de les més de 80 persones que es van detenir, dues, com el casteller Sergi Rubia, ja van ser jutjades i van ser absoltes. En els judicis de la setmana vinent se sol·liciten penes d’entre dos anys i nou mesos fins a cinc anys i 10 mesos de presó. Se’ls fa responsables d’alguns dels aldarulls causats arran del desallotjament del centre autogestionat.

Segons  membres de Can Vies, l’única manera “per aturar la impunitat judicial és donar a conèixer aquests casos i denunciar-los” com s’ha fet amb el documental ‘Ciutat morta’.