La cita anual d’experts que organitza cada any la Societat Espanyola del Son se celebra enguany a Barcelona. Durant tres dies es presentaran els descobriments més recents en relació amb el son i es debatran els tractaments més adients per a patologies com l’insomni, l’apnea o la hipersòmnia, l’excés del son.

Els problemes de son poden ser trastorns. Els especialistes asseguren que actualment hi ha poques unitats mèdiques especialitzades en el son i això fa que molts pacients triguin temps a ser  diagnosticats i tractats correctament. A Barcelona, però, n’hi ha cinc i en comparació amb altres comunitats en són moltes.  És un dels temes principals d’aquest congrés anual  que reuneix experts de tot Espanya per posar en comú les descobertes i les investigacions que s’estan duent a terme en aquest àmbit.

Les patologies més freqüents són l’insomni o la hipersòmnia. Falta de son o excés de son. Les Unitats de Son són clau per trobar el diagnòstic exacte. Són espais on els pacients hi van a dormir, els experts monitoritzen i analitzen el son de cada persona i efectuen un curós diagnòstic que els ha de permetre saber quin dels possibles trastorns pateix i quin ha de ser el tractament. Odile Romero, de la Unitat del Son de l’Hospital Vall d’Hebron, reconeix que encara queda molta feina per fer i molts dels pacients amb aquest tipus de trastorns no estan ben tractats.