Una cinquantena de treballadors de la Diputació de Barcelona s’han concentrat aquest dijous davant la seu per denunciar que la corporació està incomplint, asseguren, els acords laborals vigents. Els treballadors, amb el suport dels sindicats CCOO, UGT i CGT, afirmen que només els ha quedat el recurs d’anar als tribunals perquè “hi ha una manca de voluntat real de solucionar el problema”.

Alguns dels treballadors s’han personat ja davant els tribunals per la restitució dels seus drets laborals. Reconeixen que hi ha un procés negociador obert amb la corporació, però des dels sindicats denuncien” manca de voluntat” real per arribar a un acord. Treballadors i sindicats asseguren que la Diputació de Barcelona s’acull a un informe de la Sindicatura de Comptes per no afegir-los una retribució pels anys d’antiguitat, entre altres qüestions. El col·lectiu diu que no és un informe vinculant i asseguren que és una demanda social que havien aconseguit en un acord.

La mobilització d’aquest dijous no serà l’única ja que plantegen un pla de mobilitzacions permanent i sostingut fins que el govern de la Diputació, format per CiU i ERC, compleixin amb les qüestions recollides i pactades a l’acord vigent de les condicions de treball del personal.