Gossa Sota, abatuda per la Guàrdia Urbana

Aquest diumenge, el PACMA ha anunciat que denunciarà per la via penal l’Ajuntament pel cas de la gossa Sota, que va morir abatuda per un agent de la Guàrdia Urbana aquest dimarts passat, 18 de desembre. També estudien denunciar l’agent que va disparar a la gossa.

Durant aquests dies, el partit animalista ha rebut molts vídeos i testimonis dels fets. Ara mateix, el seu equip jurídic està recopilant tota la informació per poder posar la denúncia. Preveuen que es pugui presentar al llarg d’aquesta setmana.

Precisament, aquest diumenge l’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat als testimonis de la mort de la gossa que fessin arribar a l’Ajuntament totes les imatges que tinguin. Asseguren que volen recopilar el màxim de proves possibles per aclarir els fets. “Un comunicat al Facebook no és la manera de solucionar les coses” assegura el portaveu del PACMA a Catalunya, Nacho Pascual, que afirma que aquesta crida és una mica contradictòria. Recorden que fins ara, Colau havia assegurat que l’urbà havia abatut la gossa en defensa pròpia. Des del primer moment, els animalistes han posat en dubte la versió policial, que assegura que va disparar en defensa pròpia.

Malgrat que han recopilat moltes imatges, des del PACMA, diuen que ara no els faran arribar a l’Ajuntament malgrat la crida de l’alcaldessa, sinó que ho enviaran directament als jutjats. Creuen que han de ser aquests últims els que han d’aclarir els fets i prendre-hi mesures.