Fins avui, l’accident d’un avió Comet procedent de Manchester que es va estavellar al Montseny era el més greu relacionat amb la història de l’aeroport del Prat, on havia d’aterrar la nau. El sinistre va tenir lloc el 3 de juliol i va causar la mort de les 112 persones que hi anaven a bord. L’avió va desaparèixer quan li faltaven pocs quilòmetres per tocar terra i va ser localitzat l’endemà en el municipi d’Arbúcies.

El juliol de 2002, 71 persones van morir com a conseqüència del xoc de dos avions a l’aire quan sobrevolaven el llac Constança (Alemanya). Una de les aeronaus transportava escolars russos cap a Barcelona.

L’any 98 es van produir un parell d’accidents en què es van veure afectades dues avionetes. El 19 de febrer, un aparell d’Ibertrans va caure a Gavà poc després d’enlairar-se des del Prat. El 28 de juliol, una altra nau va xocar contra les tanques de l’aeroport just abans de tocar terra. En total, van morir quatre persones.

Darrerament, s’hi han produït aterratges d’emergència per motius diversos que han acabat sense conseqüències greus. El 2012, un avió de Ryanair que es dirigia a l’aeroport de Reus va haver de demanar pista a l’aeròdrom barceloní després de tenir problemes amb el motor. El passat mes de febrer es va donar un cas curiós en què un altre vol de Ryanair que es va enlairar des de l’aeroport del Prat amb destinació a Dublín va haver de recular per la presència d’una au a l’interior d’un dels motors. Tot i l’espectacularitat de les imatges, la maniobra d’un avió rus per evitar xocar amb un aparell que es trobava en una de les pistes d’aterratge del Prat va quedar en un ensurt.

Del xoc a Los Rodeos fins a l’accident d’un avió Spanair a Barajas

El pitjor accident d’aviació de l’estat va tenir lloc el 1977 a l’aeroport de Los Rodeos, a Tenerife, quan a conseqüència del xoc de dos avions que maniobraven van morir 583 persones. Tres anys després, es va produir un altre accident a prop d’aquest aeròdrom en què van morir 146 persones després que s’estavellés un Boeing 727 de l’aerolínia Dan Air. També es recorda el sinistre del novembre de 1983 a l’aeroport madrileny de Barajas, que va causar 181 morts.

Més recent és l’accident del vol MD-82 de Spanair just quan s’enlairava de Barajas cap a les illes Canàries. Dels 172 ocupants que transportava la nau en el moment dels fets, van morir-ne 154.