Birlenbach

ha respost amb evasives a la pregunta d’un periodista sobre les causes del retard en la sortida des de l’aeroport del Prat, ja que l’avió s’ha enlairat a les 10.01 en lloc de les 9.35 h, tal com estava previst. La vicepresidenta de Lufthansa ha dit que potser podran donar més informació sobre aquest fet al llarg de la tarda i ha repetit que l’aparell va passar una revisió aquest dilluns, 23 de març. Birlenbach ha afirmat que la companyia se centra ara en “la investigació de l’accident”, per recollir tota la informació possible i donar-la a les famílies de les víctimes. Birlenbach tampoc ha volgut detallar la nacionalitat dels passatgers perquè, ha afirmat, “no podem assumir la seva procedència a partir d’un nom”.

Lufthansa ha situat en el terreny de l’especulació la possibilitat que hi hagi supervivents del sinistre i ha afirmat que tenen els noms i cognoms de totes les persones que eren al passatge i treballen ara per verificar si els familiars que contacten amb la companyia estan vinculats amb els morts. Sobre la possibilitat que els familiars es traslladin a la zona dels Alps francesos, Birlenbach ha dit que “no sé si té sentit iniciar una operació com aquesta” però, en tot cas, dimecres veuran “si és convenient fer-ho”. La companyia ha expressat el condol als familiars de les víctimes del vol 9525 i ha repetit que un equip de la companyia treballa al lloc dels fets per recollir tantes dades com sigui possible. Birlenbach ha descartat fer cap comentari sobre les caixes negres i sobre la trucada d’emergència que s’hauria fet des de l’aparell.

La roda de premsa ha estat seguida per una gran quantitat de mitjans de comunicació, tal com mostra aquest tuit de Josef Manola, corresponsal de la ràdio i televisió austríaca ORF.