Aquest dilluns s’ha conegut una segona agressió homòfoba durant la nit de Sant Joan a Barcelona. En aquest cas, va passar a Nou Barris i la víctima és una persona vinculada a Barcelona en Comú i al Casal de Barri Prosperitat. El jove estava ballant amb unes amigues en una festa organitzada precisament pel casal quan un home li va donar una bufetada que el va tirar a terra i li va cridar: “Maricón”. Segons fonts de BComú, l’agressor és la parella d’una de les noies que eren a la festa.

Després de l’agressió, la víctima explica que estava molt enfadat però va decidir allunyar-se de l’agressor per evitar que la situació de violència pogués escalar. “Amb aquest tipus de persones i en aquest tipus de situacions, tampoc en treus res”, comenta.

“Que vinguin aquest tipus de persones a fer malbé la convivència és intolerable”

Ara, diu, segueix sentint-se “enfadat i indignat” però assegura que l’ambient al casal és molt bo: “En general és un lloc bastant tolerant i ens hi sentim com una família, importa bastant poc la teva sexualitat, d’on siguis o la teva religió”. Precisament per això, diu: “Que vinguin aquest tipus de persones a fer malbé la convivència és intolerable“.

La víctima té previst presentar denúncia als Mossos aquest dijous i també farà arribar el cas a l’Oficina per la No Discriminació.

Suport a la víctima

La formació ho ha denunciat en una piulada en què dona suport al jove i lamenta els fets. BComú assegura que els missatges d’odi causen la violència contra el col·lectiu LGTBI. Entre els qui han verbalitzat el seu suport hi ha Gerardo Pisarello.

Qui també ha condemnat l’agressió és l’Observatori contra l’Homofòbia, que ha donat tot el suport a la víctima i ha anunciat que es coordinarà amb l’Ajuntament de Barcelona per activar els protocols vigents.

L’altra agressió, a la platja

L’altre cas denunciat es va produir a la a platja de la Mar Bella quan un grup de cinc nois van atacar dos nois que es feien un petó, també durant la revetlla.