El judici pels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17-A ha quedat vist per a sentència aquest dimecres després de tres mesos. Aquest matí s’han pogut sentir les defenses finals de dos dels acusats: Driss Oukabir i Said Ben Iazza.

El primer se l’acusa d’haver col·laborat en l’atropellament de la Rambla facilitant el lloguer de la furgoneta i, el segon, de participar en la preparació d’explosius. La fiscalia demana 36 anys de presó per a Oukabir i vuit per a Ben Iazza.

Els advocats han coincidit a assegurar que cap dels dos no coneixien les intencions dels terroristes i n’han demanat l’absolució. L’advocat d’Oukabir també ha insistit a desmentir la radicalització religiosa del seu client al·legant que tenia una vida molt allunyada dels mandats de l’islam, ja que consumia habitualment drogues i alcohol.

Però l’acusat principal d’aquest judici és Mohamed Houli Chemlal, ferit a l’explosió d’Alcanar, per qui la fiscalia demana 41 anys de presó. En el seu cas, l’advocada va presentar el seu informe de defensa aquest dimarts i va concloure demanant que la sentència tingui un resultat just per al seu client.

Última paraula per als acusats

En la sessió d’aquest dimecres al matí l’última paraula l’han tingut els tres acusats, que han aprofitat per defensar la seva innocència i mostrar-se penedits de no haver fet més per impedir els atemptats. “Tant de bo no hagués passat tot això, si ho hagués sabut hagués intentat que no passés“, ha dit Driss Oukabir.

Mohamed Houli Chemlal ha dit, també, que desconeixia les intencions dels terroristes, tot i que se li atribueix la filmació d’un vídeo en què es veu als autors materials dels atemptats preparant explosius. Houli Chemlal ha explicat que va actuar sota amenaça dels terroristes.