El sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana, SAPOL, creu que, si es vol que la policia barcelonina pugui actuar com a policia judicial, i també que s’ampliïn els casos en què pot rebre i tramitar denúncies, “s’haurà d’ampliar el personal”. D’aquesta manera, el sindicat respon al conseller d’Interior, Miquel Buch, que va plantejar aquestes propostes en una entrevista al programa ‘bàsics’.

Des del sindicat consideren que, com ja va passar amb els manters, “la Generalitat està traslladant la seva responsabilitat als agents municipals”. Jordi Rodríguez Lima, que n’és el portaveu, també ha explicat que actualment la Guàrdia Urbana ja rep i investiga denúncies relatives a furts i robatoris, quan no s’ha pogut identificar la persona que els ha comès. En aquests casos, ha dit Rodríguez, “ja estem desbordats”, especialment als districtes de Ciutat Vella i l’Eixample.

CCOO creu que el ciutadà en sortirà beneficiat

En canvi, Jordi Gallart, responsable de Comunicació de Guàrdia Urbana de CCOO assegura que el canvi serà beneficiós per als ciutadans. Gallart ha explicat que si el cos municipal arriba a rebre i tramitar més denúncies més enllà de furts, robatoris o pèrdues, aquests no hauran de ferles cues que es fan actualment a les oficines dels Mossos. Des d’aquest sindicat opinen, però, que caldrà adaptar les infraestructures del cos amb sales d’espera, per exemple, i formar als agents que hagin de rebre les denúncies. Sobre la falta d’efectius creuen que fa temps que en necessiten i que s’haurà de fer d’alguna manera en benefici de denunciants i Mossos.